«OLX» на мільйон: на Харківщині затримали учасників шахрайської організації, що грабувала українців

Шахраям загрожує до 12 років позбавлення волі.

Поліцейські Харківщини викрили в онлайн-шахрайстві злочинну організацію, члени якої підозрюються у нанесенні потерпілим мільйонних збитків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Співорганізатори – 26-річний громадянин України та особа, анкетні дані якої наразі встановлюються, залучили до шахрайської схеми близько 100 осіб.

"Шахраї через ОЛХ та Телеграм виманювали гроші у людей через підроблене посилання, за допомогою якого виводили гроші на свої рахунки". – зазначив начальник Слідчого Управління ГУ НП Харківської області Сергій Болвінов.

Протиправну діяльність зловмисників викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області спільно зі слідчим управлінням обласної поліції під оперативним супроводом СБУ.

Для реалізації злочинних намірів фігуранти створили та адміністрували скам-спільноту  в месенджері "Телеграм", в якій розміщували інструкції та фішингові посилання для інших членів шахрайської організації. Далі зловмисники в месенджерах робили розсилку фішингових посилань, що містили пропозицію отримати кошти за проданий товар. Після введення потерпілим  реквізитів своєї  банківської карти, зловмисники отримували  доступ до його коштів.

За оперативною інформацією, підозрювані ошукали понад 300 потерпілих та завдали близько одного мільйона гривень збитків. Вказану інформацію буде перевірено під час досудового розслідування.

За місцями проживання фігурантів працівники поліції провели обшуки. Вилучено ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, гроші. До проведення обшуків також були залучені працівники полку поліції особливого призначення.

Організатора та ще двох виконавців затримано за ст. 208 КПК України. Організатору повідомлено про підозру за ч.1, ч.2 ст.255 (створення та участь у злочинній організації), ч.4 ст. 28, ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Виконавцям - за  ч.2 ст.255, ч.4 ст. 28, ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У ЦНАП Харкова відновили послуги податкової (ПЕРЕЛІК)

Фахівці Головного управління Державної податкової служби у Харківській області відновили надання консультацій та послуг у Регіональному центрі послуг на пр. Тракторобудівників, 144. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у ЦНАП міста Харкова, з 3 лютого там можна отримати такі послуги: 

- видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків;

- внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

- видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків;

- приймання звітності.

Консультації надаються з таких питань: надання адміністративних послуг; отримання ЕЦП (електронного цифрового підпису); про строки подання податкової звітності, у тому числі в електронному вигляді; реєстрація РРО та КОРО.

Прийом здійснюється за попереднім записом - за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися