У Харкові затримали «смотрящих» за ХТЗ: що чекає на цілу групу злочинців

Злочинці тероризували харків’ян

Співробітники Служби безпеки разом з оперативниками УСР, спецпідрозділом КОРД та Альфа, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та зі слідчими Слідчого управління минулої суботи провели затримання та обшуки чотирьох членів ОГ, які іменували себе "Смотрящімі за ХТЗ".

Учасники організованої групи професійних злочинців є причетними до скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули та начальника Слідчого управляння ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

Встановлено, що ця четвірка шантажувала наркозалежних та їх родичів, щоб взяти їх "під свій контроль". Більш того, слідчими встановлено, що ці особи планували розширити свою діяльність, і стати "смотрящімі по Салтівці". До потерпілих зловмисники застосовували психологічне та фізичне насильство: били їх, погрожували фізичною розправою над ними та над їхніми родичами.

Було проведено суворе затримання – поліція мала інформацію, що в затриманих може бути граната, яку зловмисник планував підірвати.

В ході обшуків вилучені отримані вимаганням гроші, наркотики та інші речові докази. 

Встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили четверо ніде не працюючих громадян, кожний з яких раніше вже був неодноразово засуджений за вчинення кримінальних злочинів.

Їхній 30-річний ватажок позиціонував себе як так званий "смотрящий" за кримінальним середовищем в одному з районів міста Харкова.

Співробітники СБУ затримали у Харкові усіх чотирьох учасників злочинної групи "на гарячому" під час одержання чергового траншу неіснуючого боргу.

За матеріалами СБУ усім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою).

Вчинення таких злочинів карається позбавленням волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливої причетності учасників групи до вчинення злочинів на території інших регіонів України.

 



Олександр

9 лютого 2023, 01:21

Охренеть, только узнали? Или смена смотрящих ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися