Під Харковом затримали злочинну групу на чолі з селищним головою

Викрито організовану групу на чолі з головою однієї з селищних рад у передмісті Харкова.

Зловмисники вирішили збагатитися за рахунок бюджетних коштів під час ремонту нежитлової будівлі у Харківському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру голові однієї з селищних рад Харківської області за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) та за фактом службового підроблення, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України), а також директору ТОВ у пособництві вчиненню вказаних злочинів (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 5 ст. 27,  ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

До складу організованої групи увійшли двоє чоловіків, які займаються будівельним бізнесом, під керуванням голови однієї з селищних рад Харківського області, розташованої поблизу Харкова.

За даними слідства, їх злочинний план полягав у заволодінні бюджетними коштами під час капітального ремонту нежитлової будівлі у Харківському районі. З 2018 по 2019 рік зловмисники вносили до офіційних документів недостовірні відомості про роботи, які фактично не виконувались.

У результаті злочинної діяльності зловмисників державі завдано матеріальну шкоду на суму майже 600 тис. гривень.

Наразі вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності третього члена організованої групи.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Управління СБУ в Харківській області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові мешканці можуть долучитися до перейменування вулиць та узвозів

Харків’ян запрошують долучитися до обговорення щодо перейменування топонімів, пов’язаних з російською федерацією, з метою гармонізації громадського простору. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Запропоновані назви розробили спільними зусиллями Харківської топонімічної групи, Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, Харківської соціологічної мережі та відділу топоніміки Харківської міської ради.

З пакетом пропозицій з перейменування вулиць міста можна ознайомитися за посиланням. Долучитися до обговорення можна тут. Наразі перейменувати пропонують 18 топонімів: це вулиці, провулки та узвози.

Участь в опитуванні можуть взяти громадяни, які зареєстровані в місті Харкові, незалежно від того, де вони перебувають зараз, або зареєстровані у місті як ВПО. Якщо можливості долучитися до обговорення в електронному форматі немає, можна завітати до районного центру надання адміністративних послуг, звернутися до відповідного спеціаліста і висловити своє ставлення до перейменування.

Крім того, пропозиції приймаються електронною поштою: [email protected]a.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися