«Чорні рієлтори», що крали квартири в харків’ян, вже під вартою

Затриманим було обрано запобіжний захід.

Відпрацювання по цій групі почалось ще у 2021 році — слідчі дізнались, що двоє громадян України вирішили створити свою "банду" для крадіжки квартир. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

"На цей час встановлено двоє потерпілих — один з чоловіків зараз у Львівській області через повномасштабне вторгнення, і не вірить, що став жертвою шахраїв. Другого чоловіка злодії утримували в будинку одного з фігурантів — його майже не годували, зараз чоловік в лікарні. Відомо, що до повномасштабного вторгнення чоловіка постійно били", - розповідає головний слідчий Харкова.

14 лютого слідчі Слідчого управління спільно з СБУ, УВБ та Харківською обласною прокуратурою провели серію обшуків — знайдені документи на квартири, паспорти потерпілих та інших осіб, яких ми на цю мить перевіряємо.

П'ять членів цієї банди отримали підозри за ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч.ч. 3, 4 ст. 190, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (злочинна організація, шахрайство, незаконне позбавлення волі). Встановлено, що є і шостий в їх угрупуванні — співорганізатор. Він зараз знаходиться за кордоном та буде оголошений в розшук.

Позавчора всім п’ятьом затриманим підозрюваним судом обрано запобіжний захід тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

"Квартири, звісно ж, мають бути повернуті судом власникам. А злочинців, впевнений, чекає суворе покарання", – зазначив Сергій Болвінов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові чоловік потрапив під трамвай (ФОТО, ВІДЕО)

За словами очевидців водій трамваю одразу зупинив транспорт та намагався сам допомогти чоловіку.

18 лютого о 17:43 на номер “101” надійшло повідомлення про надзвичайну подію, яка трапилась на пр. Героїв Сталінграду у Харкові. 36-річний чоловік потрапив під трамвай. Його тіло було затиснуте між захисним щитом та землею. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Тож рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області за допомогою спецінструменту зрізали кріплення захисного щита і допомогли медикам витягти постраждалого з-під багатотонної машини.

Далі каретою екстреної медичної допомоги постраждалого госпіталізували до медичного закладу. Вся рятувальна операція зайняла близько 7-10 хвилин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися