У метрополітені Харкова зробили дорогу закупівлю: правоохоронці відкрили провадження

Провадження було відкрите після публікації ХАЦ

Правоохоронці відкрили провадження стосовно можливого завищення цін на придбання вікон комунальним підприємством “Харківський метрополітен”. Про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду м. Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного ценру.

В документі вказано, що провадження було відкрито на підставі публікації ХАЦ.

Раніше ХАЦ написав, що комунальне підприємство “Харківський метрополітен” 23 листопада уклало договір з ТОВ “Гуд Він XXI” щодо придбання віконних блоків з ПВХ на 602,6 тис. грн.

Придбали 73,3 кв.м. віконних блоків із ПВХ. Один квадратний метр метрополітену обійшовся у 8220,6 грн. Це значно завищена ціна, якщо порівнювати з аналогічними закупівлями на Харківщині у цей період часу.

На сайті публічних фінансів, вказано що поставка віконних блоків відбулась 2 грудня, а оплата – 15 грудня 2022 року. В призначенні платежу вказано, що це для проведення ремонтних робiт господарським способом. В системі “ProZorro”, на сайті публічних фінансів вказано, що це віконні блоки із ПВХ, без жодних додаткових зазначень.

Лише на придбанні віконних блоків харківський метрополітен міг переплатити 140-150 тис. грн.

Суд дозволив правоохоронцям доступ до документів, які стосуються цієї справи.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 28 лютого: який успіх наступальних дій в області

Розпочалася триста сімдесята доба російського широкомасштабного вторгнення. Російська федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили понад 60 атак противника на зазначених напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

В той же час противник завдав 8 ракетних та 32 авіаційних удари. Здійснив 85 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза подальших ракетних ударів є значною по всій території України.

На Слобожанському напрямку формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Окупанти обстріляли населені пункти Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанськ і Вовчанські Хутори на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Кремінна, Діброва та Білогорівка Луганської області. Здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Дворічна, Лиман Перший, Гряниківка, Курилівка, Кислівка і Табаївка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися