У Харкові виявили небезпечну «аптеку»

Аптеку «накрили» у Київському районі Харкова.

Харківська  поліція викрила зловмисників, які незаконно відкрили аптеку і продавали нарковмісні ліки без рецептів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Не маючи жодного відношення до фармацевтичної галузі, співмешканці орендували кіоск з вивіскою "Аптека", за підробними документами і печатками закупили продукцію та реалізовували її за готівковими або безготівковими розрахунками. Зловмисники продавали нарковмісні препарати всупереч нормам чинного законодавства без рецепта лікаря.

В ході обшуку з приміщення вилучені лікарські засоби різного типу та виду, а також 28 заповнених форм рецептурних бланків для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, які були заповнені від імені лікаря міської поліклініки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 37-річна жінка та 36-річний чоловік без будь–яких документів на здійснення господарської діяльності відкрили аптеку у Київському районі  з метою реалізації нарковмісних лікарських засобів.

Поліцейські провели санкціонований обшук у приміщенні аптеки, в ході якого вилучили понад 700 пігулок та близько 550 ампул лікарських засобів,  заповнені форми рецептурних бланків для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, чорнові записи, печатки й штампи, грошові кошти, мобільні телефони.

За висновками експертів вилучені препарати містять наркотичний засіб кодеїн, а вилучені рецептурні форми заповнені 37-річною зловмисницею від імені лікаря.

Жінці повідомлено про підозру у скоєнні одразу двох злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

З Харківської області родини з дітьми евакуюють до Житомира

Оскільки у Харківській області ведуться активні бойові дії, з прифронтових населених пунктів області продовжується евакуація. Куди та як вивозять родини з дітьми 6 березня розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

Ворог продовжує обстрілювати населені пункти області. Учора з РСЗВ було обстріляне смт Козача Лопань у Харківському районі, зазначив очільник області. Під удар потрапив центр селища. Постраждала цивільна інфраструктура. Також пошкоджений місцевий підрозділ ДСНС. Попередньо, без жертв.

"Проводимо роз'яснювальну роботу щодо необхідності для цивільних евакуюватися з районів постійних обстрілів. Це передусім Куп'янська громада, звідки сьогодні ми вивезли 10 людей. Це сім'ї з дітьми та маломобільні громадяни. Евакуйовані отримують необхідну допомогу та тимчасове житло. Зараз є можливість розмістити 500 сімей з дітьми з Куп'янська у Житомирі", – повідомив Олег Синєгубов.

Він також зазначив, що навіть в умовах війни наразі ведуться переговори про відновлення Харківщини та інвестиції від міжнародних партнерів.

"Вчора мав розмову з американським бізнесменом та філантропом Говардом Баффетом, благодійний фонд якого готовий інвестувати у відновлення доріг та мостів Харківщини. Працюємо також над іншими проєктами залучення міжнародних інвестицій та готуємо плани відновлення шкіл, медзакладів та житлової інфраструктури", – наголосив голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися