У Харкові місцеве КП переплачує за шифер: договір на мільйони без тендеру

Угоду підписали прямим договором.

Комунальне підприємство “Харківспецбуд” уклало угоду з ТОВ “Атлант Буд Схід” щодо придбання шиферу вартістю 1,087 мільйона гривень. Про це стало відомо під час моніторингу системи “Прозорро” Харківському антикорупційному центру, інформують "Коментарі. Харків".

Мова йде про придбання 1928 штук восьмихвильового шиферу IFCEM розмірами 1,13х1,75 м. Вартість одного листа становить 564 гривні.

Варто зазначити, що комунальники не намагалися зекономити на придбанні товару, який не є унікальним. Угоду підписали без використання системи електронних закупівель прямим договором.

ТОВ “Атлант Буд Схід” володіє будівельними магазинами “Атлант”, в яких зараз один лист саме такого шиферу коштує 529 гривень. Тобто дешевше, ніж купує комунальне КП.

picture

Але у гіпермаркеті “Епіцентр” в Харкові такий шифер продається ще дешевше – 465 гривень за лист.

picture

На харківській “Стройбазе” цей шифер є в наявності по 440 гривень за лист.

picture

Тобто лише на цій закупівлі переплата може сягнути понад 100 тисяч гривень.

За даними сайту “Прозорро” з початку березня КП “Харківспецбуд” уклав угоду щодо придбання шиферу на суму 2,8 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

З Харківської області продовжують евакуювати людей

На Харківщині продовжується евакуація громадян з територій, які щодня зазнають ворожих обстрілів. Це питання обговорили під час апаратної наради 15 березня, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Приділяємо увагу кожній людині, яка потребує евакуації. Громадяни повинні бути розміщені у комфортних умовах відповідних закладів. До того ж необхідно і надалі проводити роз’яснювальну роботу щодо евакуації і запевнити людей, що від’їзд необхідний, аби зберегти їхні життя", – зауважив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Так, наступна евакуація передбачена 16 березня до інтернатних закладів Житомирської області.

"Ми відправляємо до Житомирської області 50 осіб. Це ті громадяни, яких ми вивезли зі службою цивільного захисту. На жаль, на місцях їхнього проживання постійно відбуваються обстріли, вони втратили житло, у деяких навіть постраждало здоров’я. Зокрема, це люди похилого віку, маломобільні громадяни. Спочатку ми їх розміщували в наших закладах, але людей стає все більше, тому виникала потреба у подальшій евакуації громадян", – розповів директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися