У Харкові місцеві мешканці знайшли собаку, розіп’ятого у підвалі

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною

30 березня під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили інформацію про виявлення безпритульного собаки, якого дротами прив’язали до дошки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

У соцмережах повідомлялося, що на Північній Салтівці у підвалі будинку ледве чутний стогін привернув увагу людей, що проходили повз. Небайдужі люди врятували бідну тварину. Скільки часу собака провів у цьому підвалі, невідомо. Тварину відвезли до клініки, щоб лікар оглянув пошкодження.

За адресою виїжджала слідчо-оперативна група Харківського РУП №1. Слідчі провели огляд місця події та вилучили речові докази. Наразі тварина знаходиться у волонтерки, яка її прихистила.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області вводять обмеження: подробиці

У Харківській області через мінну небезпеку вводять обмеження на відвідування кладовищ під час Великодніх свят. Про це 28 березня під час брифінгу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Сьогодні під час засідання Ради оборони Харківської області та Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій задля безпеки громадян було ухвалено рішення про заборону відвідування кладовищ і місць поховань під час Великодніх свят. Обмеження діятимуть на території регіону та першочергово стосуються таких населених пунктів, які перебували під тимчасовою окупацію та де відбувалися активні бойові дії", – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА зазначив, що відповідні території будуть завчасно визначені рішеннями місцевих органів влади – районних, міських, селищних військових адміністрацій у тісній співпраці з підрозділами ДСНС, Нацполіцією. Повний перелік місць, які категорично забороняються для відвідування, буде опубліковано додатково.

Начальник ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв наголосив, що  після деокупації на території Харківської області вже сталося 137 випадків підриву цивільного населення, внаслідок спрацювання ВНП, в результаті чого загинуло 24 особи та отримали поранення 113 чоловік. "На жаль, велика кількість кладовищ та їх площа унеможливлюють виконання заходів з їх розмінування. Значний фактор у цьому відіграє те, що вкрай складно провести обстеження території яка вкрита металевими предметами", – зазначив начальник обласного главку ДСНС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися