У Харкові на перепоховання людей, яких ховали у мішках на кладовищі, витратять півтора мільйона

Перепохованням на 18-му кладовищі у Харкові займатиметься КП «Ритуал».

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради уклав угоду з комунальним підприємством “Ритуал” щодо надання послуг з перепоховання останків померлих.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Сума угоди склала півтора мільйона гривень.

Мова йде про перепоховання останків померлих, які були поховані на міському кладовищі у період з 24 лютого до 10 вересня 2022 року на 18-му кладовищі у кварталах 120 та 124.

picture

Планується перепоховати останки 99 тіл померлих.

Вартість одного перепоховання складає 15777 гривень. В ці кошти входить вилучення тіла померлого, перенесення останків, автотранспортні послуги, труна та копання нової могили.

picture

Нагадаємо, що про стихійне поховання на 18 кладовищі Харкова повідомляв “Лівий берег” у матеріалі Іванни Скиби-Якубової  “Цвинтар №18. Як сталося так, що ми ховаємо їх у мішках” .

Попри те, що в частини померлих є рідні, людей від лютого по вересень ховали у мішках у секторі для тих, хто не має близьких або відмовився від родинного поховання. Серед по-варварськи похованих є діти, жінки, бійці територіальної оборони.

Як писав KHARKIV Today, за фактом масового поховання на кладовищі неподалік Безлюдівки прокуратура відкрила два кримінальних провадження. За статтею 367 (службова недбалість) та ст. 287 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

Директора КП “Ритуал” Євгенія Журавльова звільнили ще 19 липня, аби, як пояснили в мерії, “убезпечити харків’ян від подібних ситуацій”. Його місце зайняв Ігор Ляхов.

Варто зазначити, що за період з початку вторгнення до початку вересня минулого КП “Ритуал” отримало з міського бюджету на поховання самотніх людей коштів у сумі понад три мільйона гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 4 квітня – зведення Генштабу

Розпочалася чотириста п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 21 авіаційного удару, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України, адже ворог і надалі використовує тактику терору. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Завдяки злагодженим діям підрозділів Сил оборони України та героїзму кожного воїна, протягом минулої доби було відбито 69 атак окупвнтів. Найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

Російська федерація і надалі використовує  повітряний простір та територію республіки білорусь, її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів збройних сил російської федерації. 

Зберігається присутність підрозділів противника у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Зибине, Волохівка, Рублене та Вільхуватка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Кам'янка, Петро-Іванівка, Новомлинськ, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися