У Харкові чоловік намагався заволодіти квартирою за 1,6 мільйона гривень

Стаття за вчинений злочин передбачає строк до 12 років тюрми.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 50-річному чоловіку за фактом закінченого замаху на шахрайство в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, маючи намір незаконно заволодіти чужою квартирою, підробив виконавчий напис нотаріуса. Він подав заяву до одного з відділів державної виконавчої служби у м. Харкові про відкриття виконавчого провадження у зв’язку з нібито борговими зобов’язаннями чоловіка, якому на праві приватної власності належала квартира, розташована по вул. Донця–Захаржевського в м. Харкові. Вартість зазначеної нерухомості складає майже 1,6 млн грн.

У ході проведення виконавчої справи, яка була відкрита за завідомо підробленим документом, поданим підозрюваним, на вказану квартиру було накладено арешт з метою стягнення заборгованості.

Однак план шахрая не спрацював — органом досудового розслідування було вилучено зазначене виконавче провадження та упереджено завдання матеріальної шкоди потерпілому.

Досудове розслідування проводить СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам передавати показники газового лічильника з 1 квітня

Клієнти "Харківміськгазу" переходять на сервіси компанії "Нафтогаз України". З 1 до 5 квітня, а надалі щомісяця, споживачі мають передавати показання через нові сервіси. Начальниця управління зовнішніх комунікацій "Харківміськгазу" Марина Зубова розповіла Українському Радіо Харкова, що означають ці зміни, як тепер передавати показання клієнтам компанії, інформують "Коментарі. Харків".

Харківміськгаз та Нафтогаз: що змінилося

"Харківміськгаз" продовжує надавати послуги з доставки природного газу понад 500 000 побутовим клієнтам і понад 2,5 тисячі юридичних осіб — організаціям, установам тощо, та продовжує забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання жителям міста Харків.

Рахунок для оплати послуги з доставки природного газу залишається для наших клієнтів незмінним. Клієнти, як і раніше, оплачують за послуги з доставки природного газу до АТ "Харківміськгаз". Особові рахунки також незмінні залишаються у клієнтів АТ "Харківміськгаз". Вони складаються з 10 чисел та починаються із "131".

Усі номери телефонів та інші корисні контакти – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися