У Харкові виявили шахраїв, які діяли у змові з медиками: подробиці

У харків’янина вимагали три тисячі доларів за підтвердження й так існуючого діагнозу.

3000 доларів просто за підтвердження діагнозу вимагали двоє харків’ян у непридатного до служби чоловіка у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

Знятися з військового обліку хворий мешканець міста вирішив ще влітку, прийшов до лікарні за необхідними для цього документами. Але лікарі одразу заявили, що це дуже складна процедура та направили пацієнта до третіх осіб.

"69-річна жінка та 37-річний чоловік діяли в змові з медиками. І запропонували схему: всі медичні висновки, результати військово-лікарської експертизи та подальший дозвіл на виїзд за кордон можна отримати за гроші, навіть без обстеження.

Чоловік, який насправді має діагноз, несумісний зі службою в армії, відмовився. Тоді почалися залякування та погрози. На потерпілого тиснули, запевняли, що пройти комісію самостійно йому не вдасться. А якщо відмовиться від нав’язаних послуг, - погрожували пораненням або навіть смертю  в зоні найактивніших бойових дій", – повідомив очільник слідчого управління.

Під тиском чоловік погодився та навіть встиг заплатити частину суми – дві тисячі доларів.

Але обох зловмисників вдалося викрити та затримати. Вдома у них провели обшуки – знайшли вогнепальну та холодну зброю, набої. А також вилучили предмет, схожий на гранату.

"Чоловік вже отримав повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди, його спільниця – у пособництві в скоєнні цього злочину.  Крім того, підозрюваному інкримінуємо також незаконне поводження зі зброєю.

Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури області та за оперативним супроводом УСБУ продовжують роботу по цій справі та обов’язково знайдуть всіх причетних до злочинної схеми", – зазначив Сергій Болвінов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам передавати показники газового лічильника з 1 квітня

Клієнти "Харківміськгазу" переходять на сервіси компанії "Нафтогаз України". З 1 до 5 квітня, а надалі щомісяця, споживачі мають передавати показання через нові сервіси. Начальниця управління зовнішніх комунікацій "Харківміськгазу" Марина Зубова розповіла Українському Радіо Харкова, що означають ці зміни, як тепер передавати показання клієнтам компанії, інформують "Коментарі. Харків".

Харківміськгаз та Нафтогаз: що змінилося

"Харківміськгаз" продовжує надавати послуги з доставки природного газу понад 500 000 побутовим клієнтам і понад 2,5 тисячі юридичних осіб — організаціям, установам тощо, та продовжує забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання жителям міста Харків.

Рахунок для оплати послуги з доставки природного газу залишається для наших клієнтів незмінним. Клієнти, як і раніше, оплачують за послуги з доставки природного газу до АТ "Харківміськгаз". Особові рахунки також незмінні залишаються у клієнтів АТ "Харківміськгаз". Вони складаються з 10 чисел та починаються із "131".

Усі номери телефонів та інші корисні контакти – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися