Вбивав на камеру: у Харкові сталося особливо жорстоке вбивство

Вбивці загрожує довічне позбавлення волі.

Салтівською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного чоловіка за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 12 січня 2023 року в одній з квартир по проспекту Ювілейному в Харкові двоє чоловіків вживали алкогольні напої. Градус бесіди значно підвищився, і застілля переросло у сварку. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 39-річний обвинувачений схопив ніж і декілька разів вдарив ним свого товариша у шию та обличчя.

Зловмисник, діставши телефон та знімаючи все на відео, продовжив завдавати ударів ножем 45-річному потерпілому. Коли той втратив свідомість, вбивця став продумувати план втечі з місця злочину.

Щоб покинути місце дії події непоміченим, він вирішив скористатися вікном. Квартира, в якій зловмисник знаходився разом зі своєю жертвою, знаходилась на п’ятому поверсі, тож обвинувачений зв’язав декілька простирадл і за їх допомогою намагався спуститися через віконний отвір на вулицю. Однак під час спуску не втримався і впав біля будинку — тут його і помітила сусідка потерпілого, яка викликала правоохоронців.

45-річного чоловіка було госпіталізовано до лікарні, де медики намагались врятувати його життя, проте не змогли — від отриманих травм він помер.

Встановлено, що раніше обвинувачений неодноразово мав проблеми із законом і, зокрема, притягався до відповідальності за крадіжки, грабежі і нанесення тілесних ушкоджень.

Наразі цей чоловік перебуває під вартою. Справу стосовно нього розглядатимуть у Московському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ ХРУП №2 ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Рятувальники Харківщини попередили про діяльність "чорних саперів"

На Харківщині можуть працювати несправжні сапери, попереджає обласне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. Інформацію про це рятувальники отримали з неофіційних джерел, розповів Суспільне. Харків 10 квітня на брифінгу речник облуправління ДСНС Євген Василенко, інформують "Коментарі. Харків".

"З неофіційних джерел надходить інформація про "чорних саперів", що вони активізувалися на території Харківщини. Нам поки невідомо, хто це і де вони працюють. Можемо попередити, що їхня робота небезпечна. Якщо вони проводять роботи для когось, то ніякі акти, ніякі документи від них не мають юридичної сили", — говорить Василенко.

Якщо просять кошти за розмінування, то це "чорні сапери" За словами речника, до повномасштабної війни ці люди збирали предмети старовини. Коли натикалися на вибухонебезпечні пристрої, викликали саперів рятувальної служби. Де зараз працюють несправжні сапери — інформації немає, говорить Василенко.

До поліції звернень від людей про роботу несправжніх саперів не надходило, розповіла телефоном речниця облуправління поліції Олена Баранник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися