Нещасний випадок у Харківській області: госпіталізували жінку

Жінка отримала значні пошкодження стопи

18 квітня у місті Балаклія стався нещасний випадок. Жінка, майже у центрі міста, наступила протипіхотну міну "Пелюстка". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

Ця міна призначена щоб калічити людей. Вона гарантовано травмує нижні кінцівки. Саме такі травми отримала постраждала жінка. З діагнозом – рвана рана лівої стопи, її було госпіталізовано до місцевої лікарні.

Довідка:

МІНА ПФМ-1 "Пелюстка" – надзвичайно небезпечна протипіхотна міна натискної дії.

Розрахована на ураження нижньої частини ноги. Може бути зеленого або оливкового кольору, що дуже ускладнює її виявлення.

Для приведення в дію достатньо докласти невелике зусилля – від кількох кілограм.

Може мати механізм самоліквідації, тобто через певний час (від 1 до 40 годин) міна вибухне самостійно.

Це вибухонебезпечний предмет, який не вилучається, а знищується саперами на місці виявлення.

Небезпечна також тим, що при мінуванні може застрягнути у гілках дерев, залишитись на дахах будинків, тощо. Це означає, що через певний час ця непомітна, невелика міна може опинитись там, де її не було до цього, навіть у звичному для вас місці. Саме тому необхідно бути максимально уважними та обережними і не нехтувати правилами безпеки. Це одного разу допоможе зберегти вам життя та здоров'я.

ГУ ДСНС України у Харківській області закликає усіх мешканців області бути максимально обережними. У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не чіпайте його та повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 19 квітня: під вогнем більше 13 населених пунктів

Розпочалася чотириста двадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і цивільні люди.

Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, на зазначених ділянках фронту підрозділами сил оборони України відбито більш як 60 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Козача Лопань, Глибоке, Вовчанськ, Бочкове, Охрімівка та Нестерне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку минулої доби ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Рідкодуб, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися