У центрі Харкова хочуть арештувати нежитлові приміщення

Вартість нерухомості у центрі Харкова становить майже 144 млн гривень.

Суд задовольнив клопотання Київської окружної прокуратури м. Харкова про визначення порядку зберігання речових доказів, а саме нерухомості на суму майже 144 млн гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора України.

Встановлено, що у власності акціонерного товариства перебували нежитлові приміщення по вул. Сумській у Харкові. На початку лютого 2022 року між вказаним АТ та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір, відповідно до умов якого нерухомість була передана в іпотеку ТОВ.

Рішенням РНБО України від 12 січня 2023 року до зазначеного ТОВ на 5 років застосовані персональні санкції, зокрема тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать юридичнiй особi, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дiї, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Санкції пов‘язані з тим, що керівник і кінцевий бенефіціарний власник є громадянином рф, а сама компанія співпрацює з відомим російським букмекером.

Однак у лютому 2023 року ТОВ продало нежитлові приміщення фізичній особі.

Таким чином, всупереч вимогам законів України "Про санкції", "Про нотаріат", "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" відбулось протиправне відчуження зазначеної нерухомості фізичній особі, чим завдано шкоду державі в особливо великих розмірах.

У зв’язку з цим прокурор звернувся до суду з клопотанням про арешт нежитлових приміщень.

Наразі триває передача нерухомості до АРМА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області стався сильний вибух: є постраждалі

В Ізюмському районі тракторист зазнав численних ушкоджень, підірвавшись на міні

3 травня близько 15:00 стався черговий підрив сільськогосподарської техніки на залишеному окупантами вибуховому пристрої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Рухаючись по ґрунтовій дорозі у полі за межами с. Погонівка Барвінківської громади, трактор потрапив на протитанкову міну. Внаслідок вибуху 58-річний тракторист зазнав численних тілесних ушкоджень. Наразі медики надають постраждалому необхідну допомогу. Також був пошкоджений інший трактор, що проїжджав повз.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися