У Харкові взято під варту блогера: що накоїв чоловік

За клопотанням прокуратури взято під варту іноземного блогера, який публічно підтримував дії держави-агресора

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 55-річному чоловіку за фактом виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин Чилі, який вже декілька років мешкає у Харкові, активно підтримував дії рф на власних каналах у "Telegram" та "YouTube". Він писав дописи та знімав відеоролики про те, що вторгнення рф на територію України є "одним із найблискучіших вторгнень у сучасній історії" та додавав, що російські війська не обстрілюють мирне населення. Крім того, підозрюваний звинувачував українських військових у постійних обстрілах Донбасу з 2014 року.

Іноземний блогер також через відеозв’язок брав участь у програмах новин на російських телеканалах як очевидець, який перебуває в Україні та "бачить все на власні очі". Російські журналісти називали його "независимым наблюдателем и мужественным человеком, который показывает правду, что происходит на территории Украины с первого дня спецоперации".

Згідно з висновками експертів, у зазначених текстових та відеоматеріалах міститься інформація щодо підтримки, схвалення, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також підтримка окупації частини території України.

За клопотанням обласної прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома великими громадами

Завдяки відбудові мосту налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Під час бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом. Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту.

Селища Великий Бурлук та Печеніги знаходяться неподалік кордону з державою-агресором. На початку 2022 року вони потрапили під тимчасову окупацію. Навіть після звільнення громади регулярно страждають від обстрілів росіян. Налагодження якісного сполучення з ними – пріоритет Агентства відновлення, адже до людей мають швидко діставатися рятувальники, лікарі, ремонтні бригади та, звісно, гуманітарні конвої. Частково відновлений міст на дорозі Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук забезпечить якісну логістику з цими громадами та безпечний рух транспорту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися