Стало відоме ім’я директора харківського КП, якого обвинувачують в розтраті бюджетних коштів

Комунальник укладав додаткові угоди з ТОВ “Спеценергогруп” про підвищення вартості електричної енергії попри відсутність відповідного підвищення цін на ринку

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства за фактом розтрати кошти при постачанні електроенергії. Про це стало відомо з релізу прокуратури та порталу “Судова влада”.

Як вдалось встановити Харківському антикорупційному центру, мова йде про директора комунального підприємства “Харків-Сигнал” Андрія Вікторовича Курлова, інформують "Коментарі. Харків".

picture

Курлов є уродженцем м. Трудобєліковський Красноармійського району Краснодарського краю російської федерації. Директор КП обвинувачується за ч. 4 ст. 191 КК України.

Як стало відомо з ухвали суду, за результатами проведення відкритих торгів комунальним підприємством "Харків-Сигнал" на постачання електроенергії в січні 2020 року було укладено договір з ТОВ "Спеценергогруп" на суму 5,2 млн. грн. Згідно з умовами договору мали поставити електричну енергію обсягом 2800000 кВт/год. (вартість 1 кВт/год електричної енергії з ПДВ становила 1,86 грн.).

Як встановило слідство, протягом 2020 року Андрій Курлов укладав додаткові угоди з ТОВ “Спеценергогруп” про підвищення вартості електричної енергії попри відсутність відповідного підвищення цін на ринку. Це призвело до безпідставного перерахування на рахунок цього ТОВ 337,8 тис. грн.

Як стало відомо з судового реєстру, першу додаткову угоду уклали 28 січня 2020 року, в якій було зазначено, що обсяг поставки зменшується до 2577077 кВт/год, а ціна за 1 кВт/год з ПДВ збільшилась і становила 2,036 грн. Другу додаткову угоду уклали 3 вересня 2020 року, в якій зазначено, що обсяг поставки в період з 1 лютого по 31 серпня 2020 року складає 1573410 кВт/год за цыною – 2,036 грн., а поставка в період з 1 вересня по 31 грудня 2020 року складає 936842 кВт/год, за цыною 2,13 грн.

Третю додаткову угоду уклали 30 листопада 2020 року, в якій зазначено що поставка 447575 кВт/год в період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року відбувається за ціною 2,35 грн. за 1 кВт/год.

Четверту додаткову угоду уклали 22 грудня 2020 року, в якій зазначено, що поставка 210 463 кВт/год в період з 1 грудня по 31 грудня 2020 року відбувається за ціною 2,43 грн. за 1 кВт/год.

В березні цього року поліція звернулась до суду із клопотаннями про застосування до Курлова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади. Але суд відмовив у задоволенні цих клопотань, обравши Курлову запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.

КП “Харків-Сигнал” займається технічним обслуговуванням та ремонтом світлофорів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома великими громадами

Завдяки відбудові мосту налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Під час бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом. Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися