Публічно заперечувала збройну агресію РФ проти України: як покарають колаборантку

Колаборантка проголошувала проросійські лозунги

У Харківській області продовжують виявляти колаборантів. Про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України) повідомили 61-річній жінці на Куп'янщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Дізнання встановило, що мешканка с. Тищенківка Куп’янського району під час окупації населеного пункту публічно проголошувала проросійські лозунги на кшталт того, що “Россия здесь навсегда”. Також жінка публічно заперечувала збройну агресію РФ проти України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що СБУ затримала одного з керівників Держпродспоживслужби в Харківській області за отримання хабарів. Учасники корупційної схеми вимагали гроші з представників українських компаній.

Учасники корупційної схеми систематично вимагали гроші з представників українських компаній, які експортують вітчизняну агропродукцію. Слідство встановило, що незаконну діяльність організував начальник одного з управлінь держустанови. Для реалізації злочинного механізму він залучив свого підлеглого – інспектора. За фінансову винагороду посадовці обіцяли аграріям “безперешкодну” видачу фітосанітарного сертифіката відповідності сільгосппродукції. Сума хабаря становила 100 дол. за одну вантажівку з товаром. Якщо аграрії відмовлялися платити – погрожували максимально затягувати бюрократичні процедури щодо отримання дозвільних документів.

Яке покарання загрожує корупціонерам, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися