Жителям Харківської області нагадали про заборону та покарання у разі її порушення

Під час воєнного стану в країні паліїв притягують до кримінальної відповідальності

У Балаклійській міській раді звернулися до жителів громади та нагадали про заборону спалювати листя та суху траву. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

У міськраді зазначили, що останніми роками набуло масштабних розмірів спалювання навесні сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття.

Такі дії є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, і тягнуть за собою накладення адміністративних штрафів. Окрім того, спалювання листя шкодить здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів громади. До того ж у воєнний час підпал розцінюється як диверсія.

У Балаклійській міській раді нагадали, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів: 

  • на громадян від 3060 грн до 6120 грн, 

  • на посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн.

Дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу: 

  • на громадян від 6120 грн до 12 240 грн, 

  • на посадових осіб – від 21 420 грн до 36 тис. грн. 

А під час воєнного стану в країні паліїв притягують до кримінальної відповідальності за статтею 113 Кримінального Кодексу України, в якій передбачається покарання для порушника у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

“Просимо не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я, а також не забувати телефонувати на “102”, коли бачите спалювання рослинності”, - звернулися до жителів Балаклійської громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова та області попередили про небезпечний період.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися