Два роки група харків’ян завдавала збитки державі: яке покарання їх чекає

Своїми діями зловмисники заподіяли державі матеріальні збитки на суму майже 150 тисяч гривень.

Поліцейські викрили групу осіб, які протягом двох років здійснювали незаконну порубку деревини на території смт Рогань Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили групу осіб з чотирьох чоловіків, які у період дії воєнного стану вирубували дерева та чагарники.

За даним фактом слідчими відділення поліції № 1 ХРУП № 2 ГУНП в Харківській області було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 7 років.

Встановлено, що організував порубку деревини 42-річний харків’янин. 53-річний чоловік зберігав деревину в  гаражних приміщеннях та займався її перепродажем населенню. 35 та 41-річні чоловіки за вказівкою організатора здійснювали порубку визначених ділянок лісових насаджень. Для перевезення деревини зловмисники використовували  власні автомобілі.

В рамках відкритого кримінального провадження 09 травня Управління карного розшуку спільно зі слідчими провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів та в гаражних приміщеннях.

Під час проведення обшуків вилучені мобільні телефони, планшети, ноутбук, бензопили, записи з анкетними даними осіб та контактними номерами.

На теперішній час досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває. Призначені відповідні експертизи.

Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у скоєнні злочину, обрання запобіжного заходу та накладення арешту на вилучене майно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові планують побудувати підземну дорогу

У місті планують побудувати таку дорогу, щоб покращити транспортну розв’язку.

Будівництво підземної дороги від вул. Шевченка в бік вул. Клочківської планується у місті Харкові в майбутньому, аби покращити транспортну інфраструктуру. Про це 9 травня під час пресконференції повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За словами Терехова, терміни реалізації проєкту поки що невідомі через його високу вартість.

"Це зовсім інший рівень розв'язок та транспортної інфраструктури. На сьогодні є ескізи, потім буде проєкт, конкретні розробки, залучатимемо кошти. Це дорогий проєкт, але він має бути реалізований у місті", - зазначив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися