У Харкові евакуювали людей з п’ятиповерхівки: що трапилося

Через надзвичайну ситуацію довелося виводити людей з дітьми увечері на свіже повітря.

Учора ввечері у Харкові та Харківському районі сталося декілька пожеж, не пов’язаних з бойовими діями. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України у Харківській області.

Так, учора о 20:07 знову загорівся автомобіль, на цей раз – "Renault Duster" на вул. Танкопія, 14 б. 37-річний чоловік отримав опіки та був госпіталізований до лікарні. Пожежа на площі 0,1 кв.м. була ліквідована до прибуття рятувальників.

О 20:12 у м. Мерефа на вул. Майстренка,17 у приватному будинку загорівся диван та домашні речі на площі 6 кв.м. На місці пожежі вогнеборці виявили тіло загиблого 39-річного чоловіка. Вогонь ліквідували о 21:30.

О 21:38 у Харкові на вул. Танкопія, 9/1 зайнялась квартира на 1-му поверсі житлової 5-типоверхівки. Площа пожежі склала 25 кв.м. Через небезпеку отруєння продуктами горіння на свіже повітря було евакуйовано 10 для мешканців, серед яких 2 дітей. Вогонь приборканий силами чергового караулу 11-ї ДПРЧ о 22:33. Постраждалих немає.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Учора харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Російська федерація не припиняє завдавати ударів, здійснювати обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового ракетного удару по Україні. Інформація щодо наслідків наразі уточнюється. Близько опівночі у Харкові було чутно декілька вибухів. За попередньою інформацією, ворог завдав ударів по Харківщині з російського Бєлгорода, попередньо – із ЗРК С-300.

Протягом минулої доби противник завдав 15 ракетних ударів, зокрема по містах Бахмут, Херсон та Одеса. Крім того, зафіксовано 42 ворожих авіаційних удари та 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Просимо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбулось 36 бойових зіткнень.  В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гур'їв Козачок, Уди, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибине, Устинівка та Зарубинка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Завдав авіаударів поблизу Масютівки, Кислівки та Першотравневого. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися