У Харкові судитимуть колишнього «регіонала»

Завершено спецрозслідування стосовно колаборанта, який обійняв керівну посаду при окупантах.

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Йдеться про колишнього депутата від вже забороненої в Україні "Партії регіонів". Встановлено, що він будував бізнес в м. Бєлгород, сплачуючи податки до бюджету рф і фінансуючи таким чином війну в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час окупації смт Козача Лопань Дергачівської територіальної громади чоловік продовжив свою антиукраїнську діяльність. Окупанти призначили обвинуваченого на посаду "в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району Харківської області" з дислокацією в смт Козача Лопань.

Колаборант здійснював організаційно-розпорядчі функції у незаконних органах влади, всебічно співпрацюючи з окупаційною адміністрацією, зокрема беручи участь у нарадах під керівництвом представників рф.

Обвинувачений також давав коментарі російським пропагандистам, розповідаючи, що саме ЗСУ обстрілюють населений пункт.

Свої повноваження колаборант виконував до початку вересня минулого року. Напередодні деокупації він втік з Козачої Лопані разом з російськими  військовими.

Чоловіка судитимуть заочно в Дергачівському районному суді Харківської області.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди влучила ракета під час нічного обстрілу на Харківщині

Ворог використовує ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, ракетну зброю тощо. Порушуючи норми міжнародного права, російська армія цілеспрямовано б'є по цивільних об'єктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За минулу добу ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області.

У районах Масютівки, Кислівки та Першотравневого окупанти використовували бойову авіацію.

Минулої ночі ворог завдав ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по с. Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю. Попередньо, обійшлося без жертв та масштабних руйнувань. Пошкоджено приватний автомобіль.

Внаслідок двох обстрілів с. Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі.

На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

"На лінії зіткнення ворог не припиняє спроб покращити своє тактичне положення. Минулої доби окупанти здійснили чергову невдалу спробу наступу в районі Масютівки. Знову отримали рішучу відсіч наших захисників", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися