Школа, будинок культури та домівки людей горіли у Харківській області

Чотири рази рятувальники гасили пожежі, спричинені обстрілами з боку російських окупантів.

За добу пожежі сталися у Куп’янському та Харківському районах області через ворожі обстріли. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС в Харківській області.

В с. Липці внаслідок обстрілу на території приватного домоволодіння горів гараж на площі 15 кв.м. Від ДСНС залучалось 1 одиниця техніки та 5 чоловік особового складу.

В с. Плоске Великобурлуцької ТГ, ворог поцілив у учбовий заклад, адміністративну будівлю та будинок культури. Загальна площа пожежі склала понад 1200 кв.м. Всі загоряння ліквідовані силами 12-ї ДПРЧ у мінімальні терміни, постраждалих немає.

О 12:50 рятувальники 44-ї ДПРЧ проводили обстеження території м. Вовчанська, обстріляної  ворогом. Виявлені пошкодження паркану, приватних житлових будинків, господарчих споруд та два легкових автомобіля. Отримав мінно-вибухову травму чоловік 33 років. У м. Куп’янськ звернувся до медиків 56-річний чоловік із вибуховою травмою. Обидва потерпілі госпіталізовані, стан - середній.              

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харківській області відбувається з компенсацією на відновлення житла

Наразі в Харківській області до Державного реєстру майна, пошкодженого внаслідок російської військової агресії, внесено 15354 об'єкти. Робота з наповнення переліку проводиться у 45 громадах Харківської області. Про це йшлося на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

"Необхідно прискорюватись по цим напрямкам. Голови районних військових адміністрацій особливо найбільш постраждалих частин області мають тримати це питання на особистому контролі", - доручив Олег Синєгубов.

Зокрема, через додаток "Дія" або Центри надання адмінпослуг жителі Харківщини подали майже 87,5 тисячі повідомлень про пошкодження майна. На виплату компенсацій подано 4059 заявок, повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Антон Коротовських.

"На сьогодні Куп'янською, Барвінківською, Харківською, Солоницівською, Донецькою, Чкаловською та Старовірівською громадами вже створені та повністю функціонують комісії щодо надання компенсації за пошкоджене майно", - зазначив Антон Коротовських.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися