На Харківщині незаконно використовують земельну ділянку: що відомо

Термін оренди земельної ділянки закінчився на початку 2020 року

Суд задовольнив позовну заяву керівника Харківської окружної прокуратури Харківської області про повернення заводнених земельних ділянок (ставків) загальною площею понад 57 га та вартістю майже 290 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Було встановлено, що Люботинська міська рада передала в оренду приватному товариству земельну ділянку, на якій розташований ставок, для розведення товарної риби. Термін оренди закінчився у січні 2020 року. 

Відповідно до умов договору орендар мав звільнити земельну ділянку в десятиденний строк після закінчення терміну оренди. Також орендар мав привести ділянку в належний стан та повернути орендодавцю з оформленням відповідного акта передачі.

Однак підприємство не повернуло об’єкт оренди Люботинській міській раді і продовжує використовувати вказану земельну ділянку незаконно. Орендар не реагував на численні звернення органу місцевого самоврядування щодо повернення земельної ділянки. 

Тому окружна прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду. Відповідно до рішення Господарського суду Харківської області відповідач зобов'язаний повернути земельну ділянку водного фонду орендодавцю з оформленням акта її передачі.

Після набрання вказаним рішенням законної сили окружна прокуратура забезпечить його виконання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Основ’янському районі Харкова поліцейські виявили факт незаконної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Чому вилучили товар, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися