Корупційний скандал під Харковом не завершується – прокуратура оприлюднила нові подробиці

Справа щодо голови однієї з селищних рад у передмісті Харкова була закрита незаконно — прокуратура.

Нещодавно у засобах масової інформації з‘явилась інформація про те, що прокуратура нібито сфальсифікувала справу проти голови однієї з селищних рад Харківської області. Через начебто "незаконні дії правоохоронців" Київський районний суд м. Харкова закрив провадження щодо фігуранта. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

"Вкотре наголошуємо: ми працюємо відповідно до вимог закону. Жодних фальсифікацій, фабрикувань з боку правоохоронців не було і не буде. Ми не дозволимо "зацікавленим" особам поширювати фейки, щоб показати роботу прокурорів Харківщини у потрібному для них "ракурсі". Правоохоронці працюють у правовому полі та мають необхідні законодавчі механізми для встановлення справедливості", – зазначили у відомстві.

У прокуратурі нагадали, що вказаний посадовець з 2018 по 2019 рік, під час ремонту нежитлової будівлі у Харківському районі, вносив до офіційних документів недостовірні відомості про роботи, які фактично не виконувались. На підставі цих документів на рахунок ТОВ-підрядника перераховувались бюджетні кошти за не проведені роботи, внаслідок чого державі в особі селищної ради завдано матеріальну шкоду.

Прокурор звернувся до суду з апеляційною скаргою на рішення суду першої інстанції.

Колегія судів Харківського апеляційного суду підтримала позицію обласної прокуратури: ухвала Київського районного суду м. Харкова від 25 травня 2023 року скасована.

Довідково: як повідомлялось раніше, інше провадження щодо вказаного посадовця вже передано до Дергачівського районного суду Харківської області. Голові селищної ради інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великому розмірі, у тому числі організованою групою, службове підроблення, вчинене організованою групою та за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). Шкода державі, заподіяна фігурантом та його двома спільникам, сягає на суму майже 600 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Голові селищної ради на Харківщині дали можливість не потрапити під варту

Суд надав можливість не потрапити під варту голові Малоданилівської селищної ради, якого підозрюють у заволодінні бюджетними коштами Харківський апеляційний суд ухвалою від 5 квітня застосував до голови Малоданилівської селищної ради Олександра Гололобова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 квітня, з визначенням розміру застави у 590,48 тис. грн. (застава підлягала внесенню до 10 квітня). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Також в ухвалі було зазначено, що у разі невнесення застави до 10 квітня, Гололобов підлягає поміщенню до слідчого ізолятору. Олександр Гололобов має кілька підозр від правоохоронців.

Під Харковом селищний голова з групою осіб збагачувалися на ремонтах

Шкода державі на суму майже 600 тис. грн — судитимуть членів організованої групи на чолі з головою однієї із селищних рад у передмісті Харкова Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи, через злочинні дії якої державі завдано матеріальну шкоду на суму майже 600 тис. грн. про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися