Рабство на Харківщині – на підприємстві людей примушували безкоштовно працювати

У людей відбирали документи та змушували виконувати брудну роботу.

Чоловіка, який займався вербуванням людей, слідчі Харківщини викрили разом із оперативниками міграційної поліції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого Управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова.

Зловмисник обіцяв офіційне працевлаштування, нормований 8-годинний робочий день, високу заробітну плату, гідні умови проживання та триразове харчування на його власному фермерському господарстві, однак обіцянок не виконував.

57-річний власник фермерського господарства на ринках, залізничних і автомобільних вокзалах Харківської області обманом вербував людей, які знаходились в уразливому стані. Переважно це були біженці, які у зв’язку військовою агресією рф були вимушені залишити свої домівки та не мали засобів для існування. Також чоловік розміщував оголошення про працевлаштування в інтернеті та вказував свій контактний телефон.

Потрапляючи до вказаного фермерського господарства, люди були дезорієнтовані. Власник господарства забирав у громадян документи та мобільні телефони, а також не виконував обіцянок по оплаті, працевлаштуванню та умовах праці. Фактично робочий день складав понад 14 годин, умови проживання не відповідали санітарним нормам, а харчування не вистачало для мінімальних потреб людини та для виконання робіт, які визначались зловмисником. У разі відмови працівників працювати, зловмисник застосовував фізичну силу.

16 червня оперативники Управління міграційної поліції разом зі слідчими слідчого управління ГУНП в Харківській області із залученням інспекторів з охорони праці та працівників СЕС під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури провели обшуки на фермерстві та за місцем мешкання зловмисника.

В ході обшуків вилучені телефони, документи, блокноти з чорновими записами, трудові книжки, свідоцтва про реєстрацію, банківські картки.

Виявлено 7 постраждалих від торгівлі людьми, з них 6 чоловіків та 1 жінка.

Вирішується питання повідомлення зловмиснику  про підозру за ч. 1 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

"Проводимо низку обшуків, допитуємо всіх фігурантів та збираємо докази для повідомлення про підозру. Постраждалі – вже в безпеці", – зазначив Сергій Болвінов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові перевіряють прибудинкові території: що виявили

У місті перевіряють санітарний стан прибудинкових територій багатоповерхівок.

Комісія КП "Харківблагоустрій" разом з представниками Департаменту ЖКГ та КП "Жилкомсервіс" продовжує перевіряти санітарний стан прибудинкових територій.

Цього тижня перевіряли Салтівський район – дільниці №4 (вул. Владислава Зубенка, вул. Гвардійців-Широнінців, вул. Валентинівська), №5 (пр. Ювілейний, пр. Тракторобудівників), №6 (Салтівське шосе, вул. Плоходька, пр. Ювілейний), №8 (вул. Героїв Праці).

Підсумки обстеження – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися