У Харківській ОДА викрито чиновницю – що накоїла жінка

Викрито чиновницю обладміністрації на зловживаннях під час державних закупівель: сума шкоди державі сягає майже 1,3 млн грн

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру співробітниці Харківської обласної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Правоохоронці викрили головного спеціаліста Департаменту науки і освіти Харківської обладміністрації, яка є уповноваженою особою з питань закупівель. За даними слідства, восени 2021 року зазначений Департамент проводив закупівлю сучасного обладнання для проведення корекційно-розвиткових занять у харківську спеціалізовану школу для дітей з порушеннями зору. Предметом закупівлі стали інтерактивні LED-панелі з вбудованими комп‘ютерами.

Уповноважена особа з питань закупівель визначила переможцем київське товариство з обмеженою відповідальністю, що запропонувало значно завищені ціни на вказаний товар. У подальшому договір був укладений саме з цим постачальником. Ціна за одиницю товара від київської фірми склала майже 193 тисяч гривень. Під час досудового розслідування встановлено, що ринкова вартість предмета закупівлі є завищеною: на дату укладення договору вона становила 120 тис. грн. 

За результатами судово-економічної експертизи, розмір шкоди, завданої державі внаслідок протиправних дій підозрюваної, становить майже 1,3 млн гривень. 

Досудове розслідування проводить СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові перевіряють прибудинкові території: що виявили

У місті перевіряють санітарний стан прибудинкових територій багатоповерхівок.

Комісія КП "Харківблагоустрій" разом з представниками Департаменту ЖКГ та КП "Жилкомсервіс" продовжує перевіряти санітарний стан прибудинкових територій.

Цього тижня перевіряли Салтівський район – дільниці №4 (вул. Владислава Зубенка, вул. Гвардійців-Широнінців, вул. Валентинівська), №5 (пр. Ювілейний, пр. Тракторобудівників), №6 (Салтівське шосе, вул. Плоходька, пр. Ювілейний), №8 (вул. Героїв Праці).

Підсумки обстеження – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися