Наводив ракети на Харків: затримали одного з винуватців зимового «блекаута»

Взято під варту харків’янина, який зливав ворогу детальну інформацію про стан об’єктів енергосистеми України

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 62-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 62-річний харків‘янин, який працює в регіональному підрозділі "Укренерго", підтримував дружні зв‘язки зі своїм колишнім колегою, який мешкає в окупованій Горлівці Донецької області. Саме він мав роль "зв’язного" між харків’янином та представниками рф.

Маючи повний доступ до робочої бази даних, харків’янин передавав своєму ексколезі інформацію про роботу об’єднаної енергетичної системи України та найуразливіших місць енергетичного комплексу держави.

Після отримання необхідних даних про українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ мешканець Горлівки передавав їх представникам рф.

Надана інформація була необхідна окупантам для планування ракетних ударів з метою виведення з ладу електроенергетичного комплексу України.

Правоохоронці затримали харків’янина в порядку ст. 208 КПК України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

навідник ракет на Харків

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Незламний Харків: що робилося на пляжах області вихідними

Не дивлячись на постійні обстріли, мешканці Харківської області знаходять сили на відпочинок.

У Харківській області цими вихідними було досить людно на пляжах. Один з місцевих телеграм-каналів опублікував знімки з Безлюдівського пляжу, де було дозволено літній відпочинок біля води. На фото видно велику кількість автівок людей, що приїхали відпочити від важких буднів. Нагадаємо, що раніше у Харківській області офіційно відкрили 12 пляжів. Де працюють пляжі в області, можна подивитися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися