У Харківській області пройшов суд над мародерами

Прокурори в апеляції домоглись більш суворого покарання для чоловіків, які вчиняли крадіжки в Циркунах під час окупації.

За принципової позиції Дергачівської окружної прокуратури Харківської області суд апеляційної інстанції призначив покарання у виді 5 років та 5 років 6 місяців позбавлення волі двом чоловікам, яких визнано винними у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що під час дії воєнного стану 38-річний та 39-річний чоловіки, змовившись, проникли до приміщення складу для зберігання вантажу в с. Циркуни Харківського району, звідки таємно викрали майно, що належить підприємцям. Здобиччю крадіїв стали насоси, велосипед та мотокоса.

Також встановлено, що один зі зловмисників проник на огороджену парканом територію кінного клубу, розташованого на території Циркунівської сільської ради, звідки викрав триколісний моторолер.

Вироком суду першої інстанції обох чоловіків засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі кожного та на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнено від призначеного покарання з випробуванням на 2 роки 6 місяців кожного.

Не погодившись із вказаним вироком, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинувачених внаслідок м’якості.

Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Полтавського апеляційного суду апеляційну скаргу сторони обвинувачення задоволено. Зазначений вирок набрав чинності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мешканка Франківщини минулого року передала Харкову рослини: що з ними стало (ФОТО)

Саджанці гібіскусу у квітні минулого року надіслала до Харкова пенсіонерка Надія Крупенич з міста Бурштин (Івано-Франківська обл.). Рослини було висаджено спеціалістами Спеціалізоване Комунальне Підприємство "Харківзеленбуд" біля Сухого фонтану на площі Свободи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Який мають вигляд рослини тепер, дивіться за посиланням.

Мер Харкова розповів про те, коли повернуться харків’яни та про ситуацію з роботою у місті

У місті Харкові створюють комфортні умови для життя дітей, громадян працездатного та похилого віку. Про це 20 червня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Що у місті роблять для повернення людей та яка зараз ситуація з працевлаштуванням у Харкові, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися