У школярки з Харкова провели обшуки

Цілу галерею вилучили під час обшуку у 14-річної школярки, яка записала гімн рф.

Російські прапори і лозунги на підтримку царя та царської росії, радянська символика – все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі. Про результати обшуку вдома у неповнолітньої харків’янки повідомив начальник Слідчого відділу ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов.

"Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої наврядчи могли залишитися непоміченими з боку матері.

Дівчина вже достатньо доросла, щоби розуміти, що саме вона зробила. І хоч за законом ми не можемо притягти її до кримінальної відповідальності, мати, переконаний, обов'язково буде покарана", – зазначив головний слідчий області.

Він також повідомив, що вчора допитали матір дівчини. Вона стверджує, що донька раніше висловлювала лише позицію "за мир". А от про антиукраїнські настрої дитини жінка нібито не здогадувалася.  Z-ролік, який зняла донька, вона побачила лише після повідомлення класного керівника, запевняє матір.

"До речі, подружку на відео її також знайшли. Батьків опитали. Вони також притягуються до відповідальності за не виконання своїх обовʼязків. 

Тримаємо на контролі кожен неадекватний виступ на підтримку держави-агресора. Такі дії – під пильною увагою всіх правоохоронних органів.

Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок.

Вкотре звертаюсь до батьків. В цей не простий час приділяйте більше уваги своїм дітям та не допускайте проступків, за які буде відповідальність на все життя", – розповів очільник Слідчого управління.

Сергій Болвінов також зазначив, що не вважає цей випадок безневинною дитячою витівкою.

"Це свідомий антидержавний виступ та робота на користь ворога. Зло буде покарано", – написав він.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові поліція зайнялася неповнолітньою, що прославляла росію та "ХНР" – підписники незадоволені

В ході оперативно-розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції спільно зі співробітниками сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції №3 розшукали 14-річну ліцеїстку з Харкова. Її разом із мамою запросили до управління поліції для надання пояснень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Тим часом у телеграм-каналах Харкова вже декілька днів публікують відео, де дівчина відкрито підтримує країну-агресора, співає російський гімн, пісні пропутінських виконавців, а також на камеру показує прапор т.з. "ХНР", росії та георгіївську стрічку. У своїх відео дівчина розповідає про бажання "освобождения великим государством", а також публікує відео з українськими військовими у Харкові та говорить, що "сообщила,куда надо".

У коментарях під публікацією поліції Харківської області підписники дивуються, що до дівчини та її батьків не прийнято більш жорстких мір, ніж просто виховальна бесіда.

Як на це відреагував начальник ГУ НП у Харківській області Володимир Тимошко, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися