У мережі шириться черговий фейк про Харківщину – подробиці

У соцмережах розганяють повідомлення, що «вагнерівці» захопили місто на Харківщині.

Бійці ПВК "вагнер" захопили Вовчанськ у Чугуївському районі та ведуть бої за село Руська Лозова у Харківському районі. Цю інформацію поширюють російські пропагандисти і "воєнкори" у Telegram. Російський фейк спростував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, інформують "Коментарі. Харків".

Усе це – не відповідає дійсності. Для дестабілізації ситуації ворог періодично вкидає до інфопростору фейкову інформацію щодо захоплення тих чи інших населених пунктів, заявив у коментарі "Укрінформу" очільник Харківської ОВА Синєгубов.

"Варто довіряти лише повідомленням з офіційних джерел. На сьогодні під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини. Жодного просування у ворога на території Харківської області немає", – зазначив Синєгубов.

Голова ХОВА додав, що загарбник постійно випробовує нашу оборону на міцність і використовує ДРГ, але усі ці спроби зустрічають рішучий спротив ЗСУ та не мають успіхів.

фейки про Харків, окупація Вовчанська

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 29 червня: ворог вдарив з авіації

Вночі харків’яни чули вибухи – інформація про прильоти уточнюється.

Учора зранку російські окупанти з РСЗВ "Ураган" обстріляли с. Курилівка Куп'янського району. Важкого поранення зазнала 70-річна жінка, яка під час обстрілу перебувала на власному подвір'ї.

Крім того, напередодні ворог масовано обстріляв з мінометів прикордонне с. Тимофіївка Богодухівського району. Десятком ворожих мін пошкоджено приватний житловий будинок. Обійшлося без постраждалих.

Близько опівдня ворог вкотре обстріляв Вовчанську громаду Чугуївського району.

"На жаль, внаслідок цього обстрілу загинуло одразу троє цивільних мешканців с. Вовчанські Хутори, які перебували біля своїх будинків. Чоловіки 48, 45 та 57 років отримали вибухові травми несумісні з життям. Інформація уточнюється. На місці працюють екстрені служби. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих", – написав очільник області.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Слобожанському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Руської Лозової Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів. Серед них Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Гатище, Плетенівка, Бочкове, Нестерне, Кругле та Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп'янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися