У Харківській області виявляють порушників: що їм загрожує

Поліція закликає власників та продавців закладів торгівлі не продавати тютюнові вироби й алкоголь особам до 18 років

Поліцейські зафіксували факт продажу тютюнових виробів неповнолітньому в Ізюмському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліцію Харківської області.

Продавчиня, не перевіривши документи покупця, продала 16-річному підлітку пачку цигарок. Правопорушення у місті Барвінкове викрили  10 липня працівники ювенальної превенції Ізюмського РУП. 

Щодо 32-річної продавчині складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до статті передбачене покарання у вигляді накладення штрафу від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

“Поліція закликає власників та продавців закладів торгівлі неухильно дотримуватися чинного законодавства та не продавати тютюнові вироби й алкоголь особам, які не досягли 18 років”, - наголосили у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з 11 липня набули чинності додаткові заборони щодо продажу тютюнових виробів. Так, встановили штраф за продаж тютюнових виробів особам віком до 18 років, у розмірі 1020 грн, а в разі повторного порушення заборони протягом року  – 10 200 грн.

Також нормами закону введена відповідальність щодо заборони куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок.

Також з квітня 2023 року відновлено контроль за дотримання антитютюнового законодавства. Детальніше про нововведення, які набули чинності з 11 липня, можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися