У Харкові проводять рейди на пляжах

12 нещасних випадків на воді – рятувальники щодня працюють над зменшенням цієї статистики

Цьогорічний купальний сезон неповноцінний. Він взагалі заборонений на деокупованих територіях. Проте люди все одно збираються біля водойм, аби відпочити і гарно провести дозвілля. При цьому вони часто ігнорують правила поведінки на воді і поповнюють неприємну статистику загибелі на водних об'єктах.

За даними цьогорічної статистики з початку купального сезону на водоймах Харківщині загинуло вже 12 осіб, 4 з них – протягом минулого тижня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Аби зменшити цю сумну статистику, рятувальники Київського району Харкова спільно з представниками патрульної поліції та засобами масової інформації вирушили на пляжі Журавлівського водосховища. Вони спілкувались із відпочивальниками та розповідали їм про нещасний випадок на пляжі "Акважур", де 6 липня загинув 27-річний чоловік. Звертали увагу на те, що скоріше за все він був у стані алкогольного сп'яніння і радили не повторювати його фатальних помилок.

Також рейдовики наголошували на необхідності дотримання правил охорони життя людей на водних об'єктах України. Вони пояснювали, що у місцях, визначених для купання, не можна запливати за буйки та попереджувальні знаки, стрибати у воду з човнів та споруджень, не призначених для цього. Дітям небезпечно купатися без супроводу дорослих і заходити глибше, ніж до поясу, якщо вони не вміють плавати. Купатися ж у місцях, що не призначені для купання, взагалі суворо заборонено.

Фахівець 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини Ірина Загурська зазначила: "Сьогодні ми намагались донести до свідомості відпочивальників основні вимоги правил, які збережуть життя людей під час дозвілля на воді, а також попереджали про ризики такого відпочинку. Зосередили увагу батьків на необхідності пильного нагляду дітей під час канікул та недопущенні самостійного перебуванні дітей на водних об’єктах".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На водоймі у Харкові знайшли дивні плями – що кажуть фахівці

7 липня до Державної екологічної інспекції у Харківській області надійшло звернення мешканця м. Харкова,  щодо наявності рожевих плям на поверхні озера, що знаходиться на території Манжосового яру, розташованого у Північній Салтівці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію інспекції.

З метою перевірки фактів, викладених у даному зверненні, у цей же день державні інспектори з охорони довкілля здійснили виїзд на місце події, що викликала занепокоєння мешканців, для  обстеження території водойми та стану поверхневої води, вказаної у зверненні. Що знайшли фахівці під час обстеження – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися