На пляжі у Харківській області сталася трагедія: подробиці

Жителям Харкова та області нагадали правила безпечного відпочинку на воді

У Харківському районі рятувальники дістали з води тіло потопельника. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС розповіли, що 16 липня о 10:00 на номер "101" надійшло повідомлення, що у штучній водоймі в селищі Безлюдівка Харківського району виявлено потопельника. Його тіло випадково знайшли відпочивальники на відстані 10-15 м від берега.

До місця події прибув черговий підрозділ Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області. Рятувальники за допомогою гумового надувного човна о 10:40 вилучили тіло загиблого з води та передали правоохоронцям Зараз з’ясовують його особу та обставини події.

У ДСНС звернулися до жителів області та нагадали правила безпечного поводження на воді. Потрібно:

- правильно вибирати місця для купання;

- навчити дітей плаванню;

- суворо дотримуватися правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах,

- постійно слідкувати за дітьми.

Також у ДСНС зазначили, що купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18°C, повітря не нижче +24°C.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківщини попередили про небезпеку, яка може загрожувати на пляжах та у водоймах.

У воді та піску відпочивальників можуть чекати: грибок та лишаї; гельмінти; збудники бактеріальних та вірусних кишкових інфекцій (сальмонельозу, ентеритів та  гастроентеритів, дизентерії, холери  ротавірусу), вірусного гепатиту А, лептоспірозу, лямбліозу та інші.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися