Прибутковий бізнес під час окупації: що загрожує групі осіб у Харківській області

Налагодили паливний бізнес під час окупації Куп‘янщини — підозрюється група осіб.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру трьом чоловікам за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Правоохоронці вставили імена ще трьох колаборантів: ними виявились двоє братів 32 і 35 років та їх 37-річний знайомий. Всі троє — мешканці смт Великий Бурлук Куп’янського району.

Слідством встановлено, що під час окупації населеного пункту навесні минулого року вони домовилися з окупантами, що будуть віддавати їм частину прибутку від своєї діяльності, якщо ті дозволять їм торгувати паливно-мастильними матеріалами. 

Підозрювані придбали необхідний транспорт для перевезення палива. Після цього вони організували канал поставок з окупованих м. Сватове та м. Старобільськ Луганськоі області та почали торгувати паливом на території смт Великий Бурлук.

Напередодні деокупації колаборанти втекли разом з окупантами на територію рф. Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

Досудове розслідування проводять слідчі відділення №2 СВ Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові тимчасово не надають важливі послуги: подробиці

Слобідський відділ ГУ ДМС у Харківській області тимчасово не працює з технічних причин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області.

Громадяни, записані через сервіс "Електронна черга", будуть прийняті одразу по відновленню роботи відділу.

Телефон для довідок: +38(063)822-11-96.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися