У Харківській області ошукали пенсіонерів: що відомо про шахрайську схему

Зловмисниця привласнювала ці кошти та розпоряджалася на власний розсуд

У Харківській області поліцейські викрили працівницю пошти у зловживанні службовим становищем. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Фігурантка ошукала понад 10 громадян, які мешкають у віддалених куточках Красноградського району та не мають змоги самостійно провести фінансові операції.

З червня по серпень минулого року 41-річна начальниця відділення пошти самостійно розвозила пенсії громадянам. Літні люди не мали можливості виїхати із населених пунктів та давали поштарці гроші для оплати комунальних послуг. Зловмисниця привласнювала отримані гроші та користувалася ними на власний розсуд. Сума збитку перевищує 10 тисяч гривень. 

Слідчі повідомили жінці про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

“В ході обшуку приватного домоволодіння підозрюваної виявлені та вилученні особисті рахунки за сплату комунальних послуг постраждалих. Наразі встановлюється причетність порушниці до інших епізодів злочинної діяльності”, - повідомили у поліції Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові на станції метро “Південний вокзал” працівники відділу поліції в метрополітені виявили у 32-річного чоловіка з небезпечним вантажем. У чоловіка знайшли артилерійський порох вагою близько 1 кілограма. У поліції повідомили, що проводяться першочергові слідчі дії.  Загалом упродовж доби харківські поліцейські упродовж оперативно опрацювали 1328 викликів від громадян.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися