На Харківщині хворий на сказ кіт покусав кількох людей

Під Харковом у Вільхівці оголосили карантин

У Харківській області хворий на сказ кіт покусав двох людей. Чиновники оголосили карантин у Вільхівці, а також на прилеглих лісових і польових масивах. Про це розповіли в прес-службі обласного управління Держпродспоживслужби.

Відзначається, що підтверджений випадок сказу у бездомного кота був зафіксований 16 травня у селі Вільхівка. Випадок зараження підтверджено лабораторно.

За даними відомства, заражена тварина напала на двох місцевих жителів та покусала їх. Зараз, за даними держслужби, проводяться заходи по ліквідації вогнища захворювання. Фахівці також нагадують, що єдиним способом врятувати домашнього улюбленця від сказу є вакцинація.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що птахів, які перезимували в Харківському зоопарку привезли на озеро, розташоване в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького.

Читайте за посиланням: У четвер, 21 травня, в Харкові відбудеться святкування Дня вишиванки. Так, пройде кілька заходів: флешмоб, малюнок на площі, велозаїзд, автопробіг та показ мод на воді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися