У воді в Харкові виявили холерний вібріон – зразки відправили до Києва

Інфекцію виявили на Основ’янському водоймищі у Харкові

У серпні при дослідженні води з Основ’янського водоймища у м. Харків виділено культуру патогенного холерного вібріону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Влітку у багатьох водоймах Харківської області наявні сприятливі умови для розмноження збудників інфекційних захворювань, в тому числі особливо небезпечних інфекцій – таких, як холера. Це захворювання реалізується найчастіше водним шляхом передачі.

З метою недопущення епідемічних ускладнень з холери фахівцями ДУ "Харківський ОЦКПХ МОЗ" щорічно з 1 червня по 30 вересня проводиться моніторинг розповсюдження холерного вібріону у воді відкритих водойм.

У поточному році вже досліджено 176 проб води на наявність збудника холери, в яких патогенний холерний вібріон не виявлявся. У серпні при дослідженні води з Основ’янського водоймища (м. Харків) виділено культуру патогенного холерного вібріону.

До визначення вірулентності культури (можливості викликати масові захворювання), яке на теперішній час проводиться референс-лабораторією особливо небезпечних інфекцій державної установи "Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України" (м. Київ), введені обмеження на водокористування Основ’янським водоймищем.

У зв’язку з цим  у лабораторному центрі повідомили, що відпочивати, купатися, ловити рибу, забирати воду з Основ’янського водоймища для будь-яких потреб категорично забороняється. Це може бути небезпечним для здоров’я.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області відновлюють важливу послугу з оформлення документів

Міграційна служба щодня продовжує працювати для того, щоб усі громадяни Харківської області, в тому числі в зоні бойових дій, отримали необхідні паспортні документи.

Днями мобільна бригада ГУ ДМС Харківщини відвідала прифронтове селище міського типу Борова, яке знаходиться дуже близько до зони бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного управління міграційної служби.

Основна ціль візиту міграційників - забезпечення документами дітей: видача перших ID-карт та відновлення втрачених чи знищених окупантами документів. Тож попри ризики і небезпеку, мешканці Борової змогли скористатися послугами ДМС.

Де ще відновлюють послугу міграційники – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися