У Харкові шахраї проводили афери з нерухомістю – подробиці

Афера з нерухомістю — харків’янина судитимуть за шахрайство

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами пособництва у підробленні офіційних документів, використання завідомо підроблених документів та шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст.190 України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, на початку січня 2022 року зловмисники, серед яких був обвинувачений, розробили шахрайську схему заволодіння нерухомістю. Йдеться про квартиру, розташовану по вул. Достоєвського у Харкові, загальною площею 46, 5 кв. м. Її ринкова вартість складає майже 850 тис. грн.

Колишній наймач цієї квартири помер ще у 2018 році, її законним власником була Харківська міська територіальна громада в особі Харківської міської ради. Однак у шахраїв були інші плани.

Злочинці організували проведення державної реєстрації за обвинуваченим права власності на цю нерухомість, яка йому ніколи не належала. Для проведення реєстрації надано підроблені документи, зокрема свідоцтво про право власності на житло і довідку, нібито видану Харківським міським бюро технічної інвентаризації.

У подальшому обвинуваченим вказану квартиру було передано третій особі.

Внаслідок таких дій обвинуваченого, вчинених ним у групі з іншими особами, Харківській міській територіальній громаді завдано матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Наразі встановлюється коло всіх осіб, причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення.

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суд м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області відновлюють важливу послугу з оформлення документів

Міграційна служба щодня продовжує працювати для того, щоб усі громадяни Харківської області, в тому числі в зоні бойових дій, отримали необхідні паспортні документи.

Днями мобільна бригада ГУ ДМС Харківщини відвідала прифронтове селище міського типу Борова, яке знаходиться дуже близько до зони бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного управління міграційної служби.

Основна ціль візиту міграційників - забезпечення документами дітей: видача перших ID-карт та відновлення втрачених чи знищених окупантами документів. Тож попри ризики і небезпеку, мешканці Борової змогли скористатися послугами ДМС.

Де ще відновлюють послугу міграційники – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися