Місцеві скаржаться – у Харківській області посилюють заходи щодо тварин

У Харківській області визначили ряд заходів для запобігання сказу

У зв’язку з непоодинокими зверненнями громадян щодо випадків проникання диких хижих тварин у домоволодіння мешканців населених пунктів Ізюмського району та покусів безпритульними тваринами людей, Ізюмським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області в серпні ініційовано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ізюмській районній військовій адміністрації про посилення заходів щодо профілактики сказу тварин на території району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Так, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія доручила органам місцевого самоврядування:

- розробити та погодити програми з регулювання чисельності безпритульних тварин у населених пунктах;

- активізувати роботу щодо реагування на випадки появи диких тварин, зокрема лисиць, у населених пунктах та не допускати утворення місць "проживання" диких тварин у закинутих будівлях, присадибних ділянках тощо;

- керівникам мисливських господарств, що проводять свою діяльність на території Ізюмського району за узгодженням з керівниками відповідних військових адміністрацій провести регулювання чисельності диких хижих тварин на території їхніх мисливських господарств та околицях населених пунктів, прилеглих до них, враховуючи обмеження щодо дії воєнного стану.

Фахівці ветеринарної медицини Ізюмського району постійно проводять роз’яснювальні бесіди серед населення щодо захворювання тварин на сказ та вакцинують сприятливих тварин проти сказу. З початку 2023 року у приватному секторі щеплено 4589 собак, 3890 котів, 2641 голова ВРХ. Щеплення тварин від сказу триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові за доставку газу можна платити по-новому: подробиці

Оплата за доставку газу в місті Харків тепер доступна онлайн через застосунок Приват24. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської філії "Газмережі".

Для клієнтів Харківської міської філії "Газмережі" з’явилася можливість оплачувати рахунки за розподіл природного газу в мобільному застосунку Приват24.

Як додати шаблон до своїх комунальних платежів у Приват24, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися