Росіяни розганяють черговий фейк про Харківщину: подробиці

Мережею шириться чергова дика брехня росіян – цього разу про «плани України викрасти дітей на Харківщині».

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що російські ЗМІ розганяють черговий фейк про Харківську область, нібито ЗСУ готують викрадення 523 дітей у Купʼянському району Харківщини. Дітей продадуть, а гроші розділять урядовці Зеленського та їхні західні покровителі, пишуть російські ЗМІ.

Правда: на відміну від росіян, Україна не краде дітей, а евакуює їх із небезпечних зон. Так, евакуацію частини населення Куп’янського району ухвалили у зв’язку із почастішанням обстрілів об’єктів інфраструктури та цивільного населення з боку росіян.

Через російські обстріли, які проводяться кілька разів на добу, розглядається варіант проведення примусової евакуації неповнолітніх. Дітей у будь-якому разі евакуюють виключно в супроводі батьків або опікунів – про "викрадення дітей із сімей" не йдеться.

Евакуйованим нададуть безоплатне житло в Харкові чи більш безпечних західних регіонах. Також вони отримають соціальні гарантії, гуманітарну допомогу та психологічну підтримку.

фейки про Харків, російська пропаганда

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові за доставку газу можна платити по-новому: подробиці

Оплата за доставку газу в місті Харків тепер доступна онлайн через застосунок Приват24. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської філії "Газмережі".

Для клієнтів Харківської міської філії "Газмережі" з’явилася можливість оплачувати рахунки за розподіл природного газу в мобільному застосунку Приват24.

Як додати шаблон до своїх комунальних платежів у Приват24, читайте за посиланням.

У Харківській області вводять додатковий автобус

3 18 серпня вводиться додатковий рух на спеціальному автобусному маршруті "Балаклія - Явір". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської МВА. Автобусний рух буде здійснюватися щовівторка та щоп'ятниці. Розклад – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися