У Харкові двоє маленьких дітей залишилися самі у задимленій квартирі – подробиці

Рятувальникам вдалося запобігти трагедії у Харкові.

21 серпня на лінію "101" надійшов незвичайний телефонний дзвінок. У слухавку був чутний дитячий наляканий голос, котрий благав про допомогу. Диспетчер ДСНС відразу відкинув можливість хибного виклику і дитячих пустощів, адже тон спілкування був іншим. Дитячий голос повідомив про задимлення у квартирі і що їх там двоє: дівчинка 6-ти років і її молодша сестра. Проте своєї адреси малеча не знала і рятувальники не розуміли куди висилати рятувальні підрозділи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Лише у співпраці з черговою частиною ГУ Національної поліції в Харківській області вдалось з’ясувати точну адресу виклику і встановити зв’язок з батьками дівчат. Весь цей час диспетчер ДСНС спілкувався з малою, всіляко заспокоюючи та намагаючись з’ясувати більше інформації. Коли оперативний підрозділ ДСНС дістався місця пригоди, його бійці побачили у вікні 3-го поверху житлової 5-типоверхівки тих самих маленьких дівчат. Діти були раді побачити рятувальників і підтвердили свої слова, сказані у телефонній розмові.

Один з рятувальників дістався квартири через вікно та встиг запобігти пожежі, яка могла б статися через коротке замкнення електроподовжувача. Невдовзі з’явилась мама, з якою була проведена бесіда.

Рятувальники звертаються до батьків: "Сьогоднішній швидкий темп життя нерідко змушує залишати наших дітей наодинці. Проте, нам необхідно пам'ятати, що безпека наших дітей – найвища пріоритетна мета. Не залишайте їх без нагляду та навчіть їх правилам безпеки, які можуть врятувати їхнє життя. Розкажіть як слід діяти у надзвичайних ситуаціях, як викликати допомогу у разі потреби. Діти повинні знати номери екстрених служб і ваш номер телефону".

діти залишилися самі у квартирі в Харкові

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з пам’ятником Каразіну у Харкові (ФОТО)

У Харкові на пам’ятнику Василю Каразіну тимчасово закрили надписи, де прославляється російська імперія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

Згідно інформації організації, керівництво Університету чекає на дозвіл від Мінкульту задля того, аби їх демонтувати.

Як зараз виглядає пам’ятник – дивіться за посиланням.

У громаді на Харківщині перейменували усі вулиці – активісти невдоволені: "Когось чекають?"

У Слобожанській громаді на Харківщині перейменували усі вулиці, проте активісти організації "Деколонізація. Україна" незадоволені новими назвами топонімів – усі найменування несуть нейтральний характер. Жодного героя сучасної російсько-української війни у назвах вулиць не вшанували.

"Когось чекають? Лише одна назва у одному з селищ на честь Захисників України. Жодного національного діяча, жодного героя сучасної війни", – написали в "Деколонізації. Україна". Повний список перейменованих вулиць можна подивитися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися