У селі на Харківщині жінку вкусила скажена лисиця: громаду поділили на зони

Жінка проходить профілактичні щеплення.

У селі Шляхове Кегичівської громади Харківщини 14 серпня лисиця зі сказом покусала 83-річну жінку. Поранена проходить профілактичні щеплення в лікарні Кегичівки. Про це Суспільне Харків розказала заступниця селищного голови Тетяна Перцева, інформують "Коментарі. Харків".

"Жінка бойова. У двір залізла лисиця та хотіла схопити качку. Бабуся огріла її дрюком, лисиця відключилась. Жінка взялася за лапу та хотіла відтягнути тварину. Лисиця прийшла до тями та вкусила її за палець", — сказала Перцева.

Відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від  17.08.2023 № 000963 п.м./23 підтверджено діагноз на сказ у лисиці в с. Шляхове  Кегичівської селищної ради.

У зв’язку з цим с. Шляхове визначено неблагополучним пунктом (епізоотичним вогнищем), а всі населені пункти в радіусі 10 км вважаються загрозливою зоною. До загрозливої  зони щодо сказу тварин потрапили с. Високе та вулиця Дружби в селищі Слобожанське Кегичівської селищної ради Красноградського району. У зону спостереження – межі прилеглих угідь та польові масиви Кегичівської  селищної ради.

За останні роки це перший випадок нападу скаженої лисиці на людину у  Красноградському районі Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з пам’ятником Каразіну у Харкові (ФОТО)

У Харкові на пам’ятнику Василю Каразіну тимчасово закрили надписи, де прославляється російська імперія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

Згідно інформації організації, керівництво Університету чекає на дозвіл від Мінкульту задля того, аби їх демонтувати.

Як зараз виглядає пам’ятник – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися