З харківського ресторану звільнили офіціантку, яку звинуватили у колабораціонізмі.

Дівчина, скоріше за все, працювала на партію "Единая Россия" у Куп'янську

Харківський ресторан "Старгород" звільнив Ганну Євсюкову, у якій жителі міста впізнали поплічницю російських окупантів. Про це ресторан повідомив 27 серпня на своїй сторінці в Instagram. 

Вдень харківські пабліки в соціальній мережі Telegram повідомили, що в ресторані "Старгород" працює дівчина, яка начебто під час окупації Куп’янська співпрацювала з росіянами. Користувачі опублікували фото дівчини у ресторані та відео, яке раніше знімали російські пропагандисти. Дівчина з фото дуже схожа на дівчину з відео.

"Мене звуть Ганна і я працюю в центрі видачі гуманітарної допомоги від "Єдиної Росії". Ми перебуваємо в Харківській області, місто Куп’янськ. Я – корінна жителька міста Куп’янська, працюю тут, щоб організувати роздачу гуманітарної допомоги. Потрібна допомога, допомога саме від місцевого населення", — сказала жінка на відео для окупантів.

Начальник штабу спецпідрозділу "KRAKEN" Костянтин Немічев прокоментував повідомлення з соціальних мереж щодо роботи Ганни в харківському ресторані.

"Можливо, ви запитаєте, що їй потрібно було робити в окупації? Щонайменше, не співпрацювати з окупантами! Як це робили і роблять сотні тисяч українців, в кого не вийшло виїхати, котрі попри загрозу життю допомагають Україні. Мало того, що вона співпрацює, так ще і не соромиться зніматись у цих поставних відеороликах. У листопаді минулого року її затримали відповідні служби. Але, як бачимо, Ганна себе добре почуває і не несе відповідальності за те, що вона коїла", — написав він в соцмережах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про виявлення організатора "референдума" у Чугуївському районі Харківської області. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного чоловіка за фактами колабораційної діяльності та умисних протиправних дій, направлених на зміну меж території України в порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, на початку липня минулого року обвинувачений, перебуваючи на території Чугуївського району, на той момент окупованого збройними силами РФ, погодився на співпрацю із загарбниками. Маючи антиукраїнські переконання, чоловік обійняв посаду "помічника начальника Вовчанського територіального управління" в окупаційній адміністрації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися