На Харківщині спіймали незаконного лісоруба, що зрубав дерев на пів мільйона гривень

Підозрюваний зі змовниками своїми діями спричинили тяжкі наслідки для навколишнього середовища

За процесуального керівництва Сахновщинського відділу Красноградської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 20-річному чоловіку за незаконну порубку дерев, що спричинила тяжкі наслідки, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 246 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

За даними слідства, підозрюваний, діючи зі спільниками, не маючи спеціального дозволу, вирубав дерева на території Сахновщинської об’єднаної територіальної громади неподалік села Червоний степ. Серед зрубаних дерев — ясені, дуби, клени та берест. Відповідно до висновку експертизи, сума збитків складає понад пів мільйона гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про порушення прав засуджених у виправній колонії на Харківщині. У Харківській області працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця виявили низку порушень прав засуджених в одній з виправних колоній. Зокрема засудженим заборонялося сидіти та лежати на ліжках у вільний час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію омбудсмана. Так, під час перевірки у ДУ "Холодногірська виправна колонія (№18)" виявили низку порушень прав засуджених: недотримання встановленої норми площі житлових приміщень з розрахунку на одного засудженого, яка в окремих випадках менша 4-х квадратних метрів; порушення права засуджених на приватність, в деяких спальних приміщеннях ліжка розташовані впритул одне до одного; недотримання правил протипожежної безпеки;у дисциплінарному ізоляторі установи відкидні ліжка закриваються на замок, що є додатковим каральним елементом під час покарання. Засуджені не мають змоги сидіти та лежати на ліжках протягом дня, внаслідок чого змушені робити це на підлозі камери; чисельні порушення права засуджених на працю та захист від експлуатації; порушення права засуджених на контакти із зовнішнім світом, оскільки за 2023 рік із установи не було надіслано жодного звернення, як електронного, так і письмового. Також засуджені не володіють інформацією щодо права користування власними планшетами; порушення норм Правил внутрішнього розпорядку: засудженим забороняється сидіти та лежати на ліжках у вільний час, передбачений розпорядком дня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися