У Харкові підрядник незаконно «заробив» на ремонті школи

Невиконані роботи і недобросовісний підрядник — судитимуть підприємця, який незаконно «заробив» на ремонті однієї зі шкіл Харкова

Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей  (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Прокуратури Харківської області.

За даними слідства, у 2021 році між Управлінням освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір щодо проведення капітального ремонту приміщень загальноосвітньої школи, розташованої на території вказаного району.

Підприємець, знаючи, що роботи виконані не у повному обсязі та не відповідають умовам договору, організував внесення до актів виконаних робіт неправдивих відомостей. Підписавши документ, у якому містилися завищені дані щодо обсягів виконаних робіт, підприємець подав його до органу місцевого самоврядування.

У подальшому на підставі цього документа на рахунок підприємця перераховано близько 200 тис. грн бюджетних коштів, чим завдано збитків державі.

Досудове розслідування проводив ВП № 1 ХРУП № 2  ГУНП в Харківській області. Справу розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

До Харкова з Франції надійшла допомога: хто отримає

До Харкова надійшов ще один гуманітарний вантаж з Франції. Департамент освіти отримав канцелярські шкільні вироби французького виробництва (1,3 тис. коробок).

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Хто надіслав допомогу, та як її розподілять, читайте за посиланням.

У Харкові закриють перехід у бік ТРЦ "Нікольський"

У пʼятницю, 1 вересня, з 9:00 буде тимчасово зачинено частину підвуличного пішохідного переходу біля станції "Майдан Конституції" (у бік ТРЦ "Нікольський"). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен". Коли буде відновлено роботу вказаної частини пішохідного переходу – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися