У Харкові судитимуть втікача з в'язниці

Чоловіка спіймали на автостанції

Новобаварською окружною прокуратурою міста Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 24-річного чоловіка за фактом втечі з місця позбавлення волі, вчиненою особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі (ч. 1 ст. 393 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Неодноразово судимий чоловік відбував покарання в ДУ "Холодногірська виправна колонія (№ 18)".  30 липня цього року засуджений відігнув огорожу території та зробив прохід, через який втік.

Чоловіка було майже одразу знайдено працівниками колонії на найближчій автостанції. Чоловіка судитимуть у Жовтневому районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над нотаріусом, що допоміг незаконно присвоїти агропідприємство. Київською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно приватного нотаріуса за фактами зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило потерпілому тяжкі наслідки, та видачі завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 366 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У жовтні 2022 року приватний нотаріус посвідчив довіреність, відповідно до якої власник фермерського господарства нібито уповноважив іншу особу бути його представником. Насправді ж власник агропідприємства і гадки про це не мав — відповідних документів він не підписував та не міг бути присутнім при цьому, знаходячись у зоні ведення активних бойових дій на території Харківської області. Крім того, обвинувачений не був включений до переліку нотаріусів, які працюють під час дії воєнного стану, а тому взагалі не мав права вчиняти нотаріальні дії. Діючи всупереч вимогам законодавства України, нотаріус зареєстрував зазначену довіреність. Цим він допоміг зловмисникам — діючи на підставі довіреності, вони здійснили зміну засновника та кінцевого бенефіціарного власника фермерського господарства. У результаті потерпілий втратив частку у статутному капіталі підприємства на суму 5 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися