Харків'янина викрили у шахрайстві: що йому загрожує

Сума переказів від потерпілих варіювалась від 3500 до 12500 грн

Харків'янин продавав в інтернеті неіснуючих собак - його судитимуть за шахрайство. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слобідська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 26-річного чоловіка за фактом шахрайства (ч. 1, 2 ст. 190 КК України). 

Слідство встановило, що харків’янин з листопада 2022 року розміщував в інтернеті оголошення про продаж породистих цуценят. При цьому він насправді жодного відношення до розведення собак не мав. 

Зацікавлених покупців чоловік просив переказувати гроші на його банківську картку, обіцяючи доставити собаку новому господарю. Сума переказів від потерпілих варіювалась від 3500 до 12500 грн. Однак одразу після отримання коштів зловмисник переставав виходити на зв’язок. Шахрай ошукав дев’ять осіб.

Відповідно до статті правопорушнику загрожують наступні покарання:

- штраф від 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 200 до 240 годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років (ч. 1 ст. 190 КК України),

- штраф від 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років (ч. 2  ст. 190 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові трирічна дитина три дні просиділа сама у квартирі. Детальніше про це читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися