Били по будинках і об’єктах міста: коригувальницю вогню по Харкову посадили на 11 років

11 років ув’язнення — прокурори довели вину жінки, яка коригувала російські обстріли по Харкову

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винною 30-річну жінку у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що уродженка м. Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, вже тривалий час проживала у Харкові.

Прокурори у суді довели, що за завданням представника НЗФ "ЛНР" вона передавала йому інформацію про розташування українських військових та техніки у Харкові.

Жінка також передала координати і допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста.

У квітні минулого року правоохоронці затримали жінку в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України. Під час обшуку у неї було виявлено майже 135 тисяч євро, понад 215 тисяч доларів США та майже 735 тисяч російських рублів.

5 вересня 2023 року колегія суддів Дзержинського районного суду м. Харкова винесла стосовно жінки обвинувальний вирок. Їй призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину не визнала. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові чоловік отримав свій перший паспорт у 59 років

Міграційники Холодногірського відділу ГУ ДМС у Харківській області допомогли оформити паспорт  громадянина України вперше у 59 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку міграційної служби України.

До Холодногірського відділу звернулись волонтери ГО "Спільна справа для людей" за допомогою для пана Михайла. Що заважало чоловікові оформити документи, та чи допомогли йому – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися