На Харківщині конфіскували власність громадянки РФ

Жінка не виконала законні процедури щодо переходу майна у спадщину іноземцям

Суд задовольнив позов Лозівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави до фізичної особи про припинення права власності та конфіскацію земельної ділянки площею майже 5,5 га. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

Встановлено, що громадянка Росії успадкувала земельну ділянку, розташовану на територію Близнюківської територіальної громади Лозівського району. Відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, протягом року підлягають відчуженню.

Однак, набувши право власності на землю, жінка не виконала покладений на неї обов’язок і не відчужила земельну ділянку, що підтверджується інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Українським законодавством передбачено, що такі земельні ділянки підлягають конфіскації.

У зв’язку з цим прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду. Заочним рішенням Близнюківського районного суду Харківської області припинено право власності громадянки РФ на вказану землю, зазначену ділянку конфісковано у власність держави.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про припинення обласною прокуратурою незаконного використання водосховища на Харківщині. У Харківській області прокуратура припинила незаконне користування водосховищем. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківська обласна прокуратура. Суд задовольнив позовну заяву Чугуївської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави до підприємства. Суд зобов'язав підприємство відновити становище водосховища, яке існувало до порушення. Фактично підприємство має звільнити об’єкт водного фонду вартістю 158 млн грн. Йдеться про Старогниличанське водосховище, яке розташоване на території Чугуївського району у с. Ртищевка. Площа водного дзеркала об'єкта складає понад 95 га. Було встановлено, що зазначений водний об’єкт перебуває в користуванні у підприємства, яке спеціалізується на прісноводному рибництві. При цьому  у підприємства немає правовстановлюючих документів на користування водосховищем, також не проводилась державна реєстрація права власності або оренди. У прокуратурі зазначили, що така ситуація свідчить, що підприємство використовує землі водного фонду незаконно.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися