Харків'яни намагалися нелегально перетнути державний кордон (ФОТО, ВІДЕО)

Прикордонники повідомили, що за свій “вояж” чоловіки заплатили по 2 тис. доларів США

Прикордонники Могилів-Подільського загону затримали чоловіків, які намагалися перетнути державний кордон, та “переправника”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

Прикордонники відділу “Ямпіль”, під час реалізації оперативної інформації, виявили на березі Дністра п’ятьох громадян України та одного громадянина Молдови. Незаконно дістатися до суміжної держави планували троє харків’ян, та двоє одеситів, а 44-річний іноземець планував їх переправити через річку гумовим човном.

Було встановлено, що напередодні чоловіки з різних регіонів прибули в заздалегідь обумовлене місце на під’їзді до контрольованого прикордонного району. Групу зустрічав іноземець. Чоловіки планували здійснення “трансферу” за кордон протягом двох днів, переховуючись у різних лісосмугах. Однак “подорож” не вдалася.

Прикордонники повідомили, що за свій “вояж” чоловіки заплатили по 2 тис. доларів США. Послуги незаконного перетину кордону вони підшукували через популярні інтернет застосунки. Іноземець за свої послуги мав отримати по 200 доларів США з кожного “клієнта”.

“Стосовно громадян України, які вчинили адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП, складено протоколи, справи скеровано до суду. Також за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 ККУ  прикордонники направили повідомлення до поліції. Громадянину Молдови слідчі Нацполіції вручили підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 332 ККУ. За такий злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років”, - уточнили прикордонній службі.

Тривають слідчі дії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що переселенцям у Харківській області видаватимуть гранти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися